• Palvelumme
  • Insights
  • Ura
  • Media & uutiset
  • Tietoa meistä

Newsec toimi Goforen luotettuna asiantuntijakumppanina pääkaupunkiseudun toimitilauudistuksessa

Digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö Gofore on allekirjoittanut vuokrasopimuksen Helsingin Hakaniemeen, osoitteeseen Siltasaari 10. Pörssiyhtiö muuttaa uuteen toimistoon vaiheittain vuoden 2025 alkuun mennessä Helsingin Kampin ja Espoon Keilaniemen toimistoistaan. Yhteensä lähes 3 000 neliön tilat remontoidaan kattavasti vastaamaan Goforen tarpeita.

05. HELMIKUUTA 2024

 ▪ 3 Lukuaika

Kuva: Antilooppi, Martin Sommerschield

Ville Inkeri

Head of Corporate Real Estate

+358 40 749 5021

E-mail

Joona Nyman

Associate Director

+358 50 353 9730

E-mail

Jaa

Tags

Location

Helsinki

Client

Gofore

Status

ongoing

Newsec toimi Goforen kaupallisena ja teknisenä asiantuntijakumppanina projektissa, jonka tavoitteena oli löytää laadukkaat, toimivat ja monimuotoisia työskentelytarpeita sekä työkulttuuria paremmin tukevat tilat. Siltasaaren toimisto löytyi kattavalla markkinakartoituksella, jossa kilpailutettiin ja vertailtiin alkuvaiheessa kymmeniä vaihtoehtoja. Newsecin toteuttama sijaintianalyysi osoitti, että Hakaniemi on henkilöstölle hyvin saavutettavissa, mikä vaikutti kohteen valintaan.

Keskeisessä roolissa päätöksenteossa oli myös kohteen vastuullisuus. Antiloopin omistama Siltasaari 10 on kattavasti peruskorjattu huomioiden vastuullisuus aina sisäilmasta rakentamisessa käytettyihin vähäpäästöisiin materiaaleihin. Siltasaari 10:lle on myönnetty LEED Platinum -ympäristösertifikaatti. Kohteen palvelukokonaisuus sekä vuokranantajan tarjoamat joustotilat tukivat kohteen valintaa. Kohteesta löytyy myös suuri pyörähalli sosiaalitiloineen tukemaan goforelaisille tärkeää työmatkapyöräilyä.

”Haluamme tarjota henkilöstöllemme toimitilat, jotka palvelevat yksilöllisesti erilaisten työntekijäryhmien ja laajemmankin yhteisön, asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeita sekä edistävät kohtaamisia ja hybridityöskentelyä. Meille on tärkeää, että toimisto on saavutettava, esteetön, ja että tilaratkaisut tukevat henkilöstömme hyvinvointia ja jaksamista”, kertoo Goforen henkilöstöjohtaja Sanna Hildén.

Newsecin johtamissa neuvotteluissa saavutettiin Goforen asettamat kaupalliset ja laadulliset tavoitteet. Sopimuskirjauksissa huomioitiin kattavasti sopimuksen joustavuus tulevaisuuden muutoksiin ja minimoitiin vuokralaisen riskit sopimuskauden aikana. Sopimuskokonaisuuden teknisissä liitteissä huomioitiin Goforen korkeat vaatimukset tilamuutostöiden laadulle. Lopputuloksena saatiin kaupallisesti erinomainen sopimuskokonaisuus, jossa vastuut, laatutaso ja tekniset asiat on selkeästi dokumentoitu.

"Vuokrasopimus on taloudellisesti merkittävä sitoumus. Kaupalliset ehdot, toiminnallisesti moitteettomat tilat ja riskien minimointi ovat kaikki avainasemassa onnistuneessa vuokrauksessa", sanoo Joona Nyman, Associate Director, Newsec.
"Oikean kohteen lisäksi näemme tärkeän roolin myös onnistuneella asiantuntijavalinnalla. Onnistunut vuokrausprojekti vaati Newsecin markkinanäkemystä, asiantuntemusta ja ammattimaista projektinjohtoa. Newsec osasi kuunnella meille tärkeitä kulttuuriin ja työntekijäkokemukseen liittyviä tavoitteitamme sekä auttoi meitä toimitilavalinnan aikana henkilöstömme osallistamisessa ja viestinnässä”, Hildén jatkaa.

Newsec jatkaa Goforen asiantuntijakumppanina projektipäällikön roolissa toimitilojen toteutusvaiheessa ja käyttöönotossa. Newsecin vastuulla on varmistaa, että valmistuvat tilat vastaavat sovittua, tilat valmistuvat käyttäjille sovitussa aikataulussa ja kokonaishanke on taloudellisesti kestävä vielä muutostöiden jälkeenkin.

Lisätietoja antavat:

Ville Inkeri
Head of Corporate Real Estate
ville.inkeri@newsec.fi
+358 40 749 5021

Joona Nyman
Associate Director, Corporate Real Estate
joona.nyman@newsec.fi
+358 50 353 9730

Viimeisimmät referenssit

Get the latest insights right in your inbox

Sign up to get updates and relevant insights from Newsec. We won't be in touch more often than necessary.