• Palvelumme
  • Insights
  • Ura
  • Media & uutiset
  • Tietoa meistä

Johanna ja Annukka, Senior Financial Specialist ja Financial Specialist


Oma sisko tiimikaverina - näin se toimii kirjanpidon asiantuntijoilla Johannalla ja Annukalla

Senior Financial Specialist Johanna Aarnio-Vuoti on viihtynyt työssään Newsecin taloushallinnossa jo syksystä 2006 lähtien. Johannan sisko, Annukka Aarnio-Syväoja, seurasi Johannan jalanjäljissä ja aloitti Newsecillä kymmenen vuotta myöhemmin. Financial Specialist Annukka on työskennellyt Johannan kanssa samassa tiimissä vuodesta 2015 asti.

Johannan kiinnostus kirjanpitoon alkoi jo yläasteella.

"Opiskelin koulussa valinnaisena kurssina kaupallisia aineita. Isämme oli myös työskennellyt sivutyönään kirjanpitäjänä, ja hän ehdotti, jos tekisin asunto-osakeyhtiön kirjanpitoa valinnaisen kurssini tueksi. Siitä innostus taloushallintoa kohtaan oikeastaan lähti", Johanna kertoo.

Lukion jälkeen Johanna aloitti opinnot Helsingin kauppakorkeakoulussa ja onnistui saamaan vakituisen työn kirjanpitäjänä jo opiskeluaikana. Samaisessa yrityksessä Johanna työskenteli seuraavat 12 vuotta, kunnes kilpailija osti yrityksen Lontoon pörssissä, ja työt Suomen toimistolla päättyivät.

"Töiden loputtua olin jonkin aikaa kotona nuoremman tyttäreni kanssa. Kun aloitin jälleen työnhaun, oli Newsec yksi minua kiinnostavista yrityksistä. Haastatteluista jäi mieleen hyvä olotila sekä uskomus, että tässä työpaikassa voisin todella viihtyä. Syksyllä 2006 aloitin kirjanpitäjänä Newsecin taloushallinnossa", Johanna muistelee.

Johannan tehtäväkuva on pysynyt melko samana, mutta vastuuta on tullut lisää. Vaihtelua työhön tuovat mm. muuttuva kiinteistöalan lainsäädäntö sekä mielenkiintoiset ja monipuoliset asiakasyritykset.

"Vastuuni ovat selvästi kasvaneet työsuhteeni alkuun verrattuna. Nykyisin huolehdin yhden asiakkaan sijasta usean asiakkaan ja eri konsernien kirjanpitoraportoinnista. Viihtymisestäni kertoo varmasti se, että olen työskennellyt täällä vuodesta 2006 saakka. Muutamia vuosia sitten vinkkasin erinomaisesta työpaikasta siskolleni Annukalle", Johanna hymyilee.

Työharjoittelun kautta vakituiseen työhön Newsecin taloushallintoon

Urapolku on johdattanut laskentatoimen yo-merkonomin Annukan monipuolisiin tehtäviin. Mielekästä työtä on löytynyt niin puhelinvaihteesta, ostoreskontrasta kuin palkanlaskijan roolista.

"Palkanlaskun ohella tein myös ensimmäistä kertaa avustavia kirjanpitotöitä, kunnes jäin useaksi vuodeksi lasten kanssa kotiin. Palatessani työelämään päädyin työvoimatoimiston ja Markkinointi-instituutin järjestämälle taloushallinnon kurssille, sillä halusin päivittää osaamistani", Annukka kertoo.

Kurssin suorittamiseen kuului puolen vuoden työharjoittelu ja Annukka muistaa pohtineensa mukavaa ja opettavaista harjoittelupaikkaa kuumeisesti. Silloin Johanna vinkkasi, että Newsecillä on tarjota töitä taloushallinnon harjoittelijoille.

"Olin kuullut Newsecistä siskoltani paljon hyvää, ja tiesin tiimin olevan täynnä mukavia ihmisiä. Päädyin suorittamaan työharjoittelua Newsecille tammikuussa 2015 ja sille tielle jäin. Vuosien varrella olen kehittynyt kirjanpitäjänä ja saanut monenlaisia yhtiöitä hoidettavakseni. Olen myös osallistunut työnantajan tukemana kiinteistökirjanpidon koulutukseen", Annukka kertoo.

Annukka työskentelee pääasiassa perinteisen kirjanpidon parissa

Samasta tiimistä huolimatta Johannan ja Annukan roolit sekä työtehtävät eroavat toisistaan. Molemmat työskentelevät tiiviisti eri asiantuntijoiden kanssa talon sisällä.

"Johannan työhön kuuluu enemmän raportointia, kun taas omassa työssäni hoidan paljon perinteistä kirjanpitoa ja vain jonkin verran raportointia", Annukka kertoo.

Siskokset saavat toisiltaan tukea vaativissa työtehtävissä ja tutulta ihmiseltä uskaltaa kysyä rohkeasti hassultakin tuntuvia kysymyksiä.

"Työharjoitteluni alussa Johannasta oli minulle suuri apu. Kysyin varmasti häneltä hulluimmatkin kysymykset työtehtäviini liittyen", Annukka naurahtaa.

"Olemme kuulleet kommentteja siitä, ettei moni osaisi olla oman sisaruksensa kanssa samassa paikassa töissä. Itsestä tuntuisi oudolta, jos oma sisko ei työskentelisikään samassa paikassa. Tästä on tullut normaalia ja viihdymme samassa tiimissä erinomaisesti", Johanna toteaa.

"Ennen yhteistä työpaikkaa emme itse asiassa ehtineet nähdä usein. Lapsiperhearjen kiireet vievät meitä eri suuntiin. Samassa työpaikassa ja tiimissä on kivaa juuri se, että voimme vaihtaa arkeen liittyviä kuulumisia ja sopia yhteisiä menoja perheidemme kesken vaikkapa lounaan yhteydessä", siskokset summaavat.