• Palvelumme
  • Insights
  • Ura
  • Media & uutiset
  • Tietoa meistä

Newsec asiantuntijana työeläkeyhtiö Elon Espoon Suviniityn asuintalohankkeessa

Espoon Suviniityn alueella kohosi kesällä 2023 uusi kerrostalokokonaisuus, kun Asunto Oy Espoon Segersveninkatu 6 valmistui asukkaiden käyttöön.

06. MAALISKUUTA 2024

 ▪ 4 Lukuaika

Pauli Autio

Head of Sustainability & Energy Management Services

+358 50 440 0802

E-mail

Jaa

Tags

Location

Espoo

Client

Työeläkevakuutusyhtiö Elo

Status

completed

Projektin monipuolinen toteutus sai tukea kiinteistöalan asiantuntijayritys Newseciltä, jonka rooli hankkeessa oli keskeinen. Onnistunut lopputulos on oiva esimerkki Newsecin monialaisesta osaamisesta ja kiinteästä yhteistoiminnasta asiakkaan Elon kanssa. Espoon Segersveninkatu 6 ei ole pelkästään uusi asuinkohde vaan myös merkittävä saavutus Newsecin asiantuntijuudesta asuntomarkkinoilla.

"Alueen julkiset liikenneyhteydet ovat erinomaiset, vieressä sijaitsevat Entressen ja Espoontorin kauppakeskukset ja läheltä löytyy yksi koulutuskuntayhtymä Omnian suurimmista kampuksista. Tämä sijainti tarjoaa asukkaille paitsi vaivattoman liikkumisen myös helpon pääsyn monipuolisiin palveluihin”, kertoo Karoliina Salonen, Newsecin edustaja ja hankkeen hankekehityspäällikkö.

Yhteispelillä varmistettiin sopivuus asiakkaan strategiaan ja laajempaan asuntosalkkuun

Hankkeen taustalla näkyy tiivis yhteistyö Elon ja Newsecin välillä. Alkuvaiheessa Newsecin kiinteistökehitystiimi toimi Elon apuna sopivan tontin etsimisessä ja hankintaneuvotteluissa Elon ja Espoon kaupungin välillä.Yhteispeli sai alkunsa tontin potentiaalin ja sen sopivuuden arvioinnista Elon laajempaan asuntosalkkuun. Alun perin tavoitteena oli selvittää, minkälainen asuinkiinteistö ja asuntotyypit tontin käyttötarkoituksen ja asiakkaan Elon tavoitteiden kautta syntyy. Ensimmäisillä arkkitehtisuunnitelmilla varmistettiin sopivuus Elon pitkän aikavälin strategian kanssa.

Newsec mukana hankekehityksestä rakentamiseen ja aina käyttöönottoon saakka

Projekti kohtasi haasteita erityisesti alueen arvokkaan luonteen vuoksi. Korkealaatuisten julkisivujen ja kattojen materiaalit vaativat kustannustehokkaita ratkaisuja samoin, kuin maaperän vaatimat stabiloinnit ja syvät paalutukset. Newsec oli avainasemassa hankekehityksessä, kun Työeläkevakuutusyhtiö Elo teki päätöksiä näiden haasteiden ratkaisemisessa.

Newsec toimi yhteistyössä korttelin toisen rakennuttajan kanssa varmistaakseen omistajien tavoitteiden toteutumisen kaupungin eri viranomaisten kanssa. Tontin suhteen Newsec oli myös vastuussa Elon hankkeen KVR-urakkatarjouskilpailun järjestämisestä ja tarjousten tulosten esittelystä Elon päätöksentekoon.

Newsecin rooli ei rajoittunut pelkästään hankekehitykseen, vaan olimme mukana koko rakentamisen prosessin ajan, aina käyttöönottoon saakka varmistaen joka vaiheessa tilaajan tavoitteiden toteutumisen. Rakennussuunnitteluvaihe käynnistyi syksyllä 2021, ja marraskuussa samana vuonna aloitettiin maanperustustyöt.

Kohteen vuokraus ja ylläpito jatkuu Newsecin toteuttamana

Kun rakennus otettiin käyttöön kesäkuussa 2023, Newsecin kilpailuttama kiinteistöhuolto otti kapulan kohteen ylläpidosta sekä opasti vuokralaisia muutossa asuntoihin.Kohteen ylläpito jatkuu Newsecin toteuttamana.

Kohde koostuu yhteensä 87 huoneistosta sekä yhteistiloista, jotka ovat suunniteltu huomioimaan asukkaiden tarpeet monipuolisesti. Kolme saunaosastoa kuntotiloineen ja terassit kattokerroksissa lisäävät vuokralaisten asumisen laatua.

”Huolimatta haastavasta markkinatilanteesta pitkäjänteisen markkinoinnin myötä hakijat saatiin kiinnostumaan Segersveninkatu 6 kohteesta, tulemaan malliasuntoesittelyihin ja vuokraamaan kohteesta asunnon. Palaute asuntojen materiaaleista, varustuksesta ja pohjaratkaisuista oli positiivista. Yhteistyö urakoitsijan kanssa toimi moitteettomasti ja oli helppo sopia esittelyistä heidän kanssaan”, kertoo kohteen vastuuvuokraaja Teija Orpo.


Rakennuttamisen hankekehityspäällikkö: Karoliina Salonen
Tontin hankinnan edustaja: Janne Mäkelä
Vastuuvuokraaja: Teija Orpo
Kiinteistöpäälliköiden edustaja: Eero Puranen

Viimeisimmät referenssit

Get the latest insights right in your inbox

Sign up to get updates and relevant insights from Newsec. We won't be in touch more often than necessary.